Δρ. Δημήτρης Θ. Παπαδημητρίου

Παιδοενδοκρινολόγος Παιδοδιαβητολόγος Παπαδημητρίου Δημήτρης, κορυφαία επιλογή ασθενών στο Docto anytime, άριστα

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε με άριστα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και τη Διδακτορική του Διατριβή με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρχικά ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική για 4 χρόνια στο Περιφερειακό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε επί 4ετία στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στη Γαλλία. Έλαβε διετές Μεταπρυχιακό (DIU) στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία από το Πανεπιστήμιο Paris V, με κλινική εκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο St Vincent de Paul στο Παρίσι.

Μετεκπαιδεύτηκε επίσης για 1 έτος (master) στην Ιατρική Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Joseph-Fourier της Grenoble στη Γαλλία, όπου και εργάστηκε ως Λέκτορας – Επικεφαλής Πανεπιστημιακής Κλινικής (Chef de Clinique des Universités) με αντικείμενο την Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία σε κανονική έμμισθη οργανική θέση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Grenoble για 2 χρόνια. Ακολούθως επέστρεψε στην Ελλάδα και από το Δεκέμβριο του 2005, οργάνωσε και διευθύνει το Τμήμα Παιδιατρικής – Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ διετέλεσε επίσης Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης – Πανεπιστημιακός και Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο επί 12 χρόνια (2006-2017). Ως επιστέγασμα της επιστημονικής του διαδρομής τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

1. ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

Έμμισθος Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής-Εφηβικής Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. http://www.paidiatriko.gr/el/content/papadimitrioy-dimitrios
Ιδιωτικό Ιατρείο, Pediatric Endocrine Clinics, www.pedoendo.net

 

2. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ 
Βασικές σπουδές:
⦁    1982 – 1988: Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή. Βαθμός: Άριστα

 

Ξένες Γλώσσες: 
⦁    Αγγλικά: Άριστα (1st Certificate, Grade B)
⦁    Γαλλικά: Άριστα (Diplôme d’Etudes Supérieures III)
⦁    Γερμανικά: Καλώς (Grundstufe)

 

Προπτυχιακή εκπαίδευση:
⦁    1988 - 1995: Ιατρικό Τμήμα Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Πατρών. Βαθμός πτυχίου: «Λίαν Καλώς»  7-11-95.
⦁    1993 - 1995: Βοηθός στην Μονάδα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών (υπό την καθηγήτρια κα Β. Σπηλιώτη)
⦁    Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος: 22-12-1995, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  Αχαΐας, Αρ.Πρωτ. Ε2/ 31195 

 

Μεταπτυχιακή εκπαίδευση - Τίτλοι:

 • Μaster (διετές) στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία «DIPLOME INTERUNIVERSITAIRE ENDOCRINOLOGIE ET DIABETOLOGIE PEDIATRIQUES» (Αίτηση ΔΟΑΤΑΠ 4342/9-9-19)  Université Paris V, Paris, France, Ακαδημαϊκά έτη 2001-02 & 2002-3

 •  (Αίτηση ΔΟΑΤΑΠ 4363/9-9-19) Πανεπιστήμιο Joseph-Fourier, Grenoble, Γαλλία, Ακαδημαϊκό έτος 2004-05Master (μονοετές) στην Ιατρική Παιδαγωγική «DIPLOME D'UNIVERSITE DE FORMATION A LA PEDAGOGIE MEDICALE ET AUX TECHNIQUES D ENSEIGNEMENT»

 • Λήψη τίτλου 31/10/05 Université Joseph-Fourrier, Grenoble, France“Chef de Clinique des Universités”– Τίτλος διετούς πανεπιστημιακής εξειδίκευσης και ο 1ος βαθμός Πανεπιστημιακής καριέρας στη Γαλλία, ισοδυναμούσα με θέση Λέκτορα

 • Διδακτορική Διατριβή στην Παιδοενδοκρινολογία, 2008, Πανεπιστήμιο Πατρών «Απάντηση της Αυξητικής Ορμόνης μετά από προκλητή εξέταση με GHRH και GHRP-6 σε παιδιά με Κλασσική Ανεπάρκεια και με Νευροεκκριτική Δυσλειτουργία της Αυξητικής Ορμόνης» http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/handle/10889/1510

 • Δημοσιευμένη εργασία της διδακτορικής διατριβής:

 • Horm Res. 2008;70(4):215-23. doi: 10.1159/000151593. Epub 2008 Sep 5. PMID:18772594 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 

 • 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ & ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΑ

 • 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ  (3 χρόνια έως την λήξη της σύμβασης στις 31/10/05 με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Grenoble στην Γαλλία).

 •  04-11-1999 έως 09-11-2003: Ειδικευόμενος Ιατρός Παιδιατρικής στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΠΠΓΝ Πατρών. Από τα 4 χρόνια  ειδίκευσης, 1 χρόνος Παιδοενδοκρινολογία: 6 μήνες στην Μονάδα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών (υπό την καθηγήτρια κα Β. Σπηλιώτη) και 6 μήνες στην Παιδοενδοκρινολογική Κλινική του Παιδιατρικού Νοσοκομείου St Vincent de Paul, στο Παρίσι, Γαλλία, υπό τους καθηγητές J-L Chaussain και J-C Carel. 

 • Καθ’ όλη την διάρκεια της αναμονής της ειδικότητας (1995-1999) καθώς και κατά τα 4 χρόνια της ειδικότητας (1999-2003), βοηθός στην Μονάδα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών (υπό την καθηγήτρια κα Β. Σπηλιώτη), με ενεργό συμμετοχή στα εξωτερικά ιατρεία Παιδοενδοκρινολογίας (1 φορά την εβδομάδα και καθ’ όλη την διάρκεια και της υπηρεσίας υπαίθρου με σύμφωνη γνώμη και άδεια του Δ/ντή του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας Πατρών κ. Π. Θεοδωροπούλου), στην διενέργεια προκλητών εξετάσεων και παρακολούθηση όλων των μαθημάτων που παρέδιδε η καθηγήτρια κυρία Σπηλιώτη σε φοιτητές και ειδικευομένους 1 φορά την εβδομάδα.

 • 22 Ιανουαρίου 2004: Λήψη Ειδικότητας Παιδιατρικής μετά από επιτυχείς εξετάσεις τον Δεκέμβριο του 2003 Αρ.Πρωτ. Ε2/1324/2004–Δ/νση Υγείας Νομ/κής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.

 • 6 μήνες rotation στην Μονάδα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, υπό την καθηγήτρια Β.Ε. Σπηλιώτη (επισυνάπτεται βεβαίωση ειδίκευσης)

 • 6 μήνες rotation με άδεια του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο St Vincent de Paul στο Παρίσι, στο Τμήμα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη υπό τον καθηγητή J-L Chaussain (επισυνάπτεται βεβαίωση)

 • 12 μήνες στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Εφημερία με πλήρη καθήκοντα Επιμελητού χωρίς την παρουσία εξειδικευομένων ή Επιμελητών εκείνη την εποχή)

 • 12 μήνες στην Γενική Παιδιατρική Κλινική 

 • 12 μήνες ως senior resident στα Εξωτερικά Ιατρεία με ανοιχτή 24ωρη παρήμερη εφημερία

 • 14-10-2003: Διετές Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα της Γαλλικής Δημοκρατίας, Πανεπιστήμιο Paris V (René Descartes): «Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία – DIU Endocrinologie et Diabétologie Pédiatriques». Λήψη του Διπλώματος μετά από επιτυχείς γραπτές εξετάσεις στο τέλος του 1ου και του 2ου χρόνου σπουδών, μετά από επιτυχή κλινική άσκηση 6 μηνών στην Παιδοενδοκρινολογική Κλινική του Παιδιατρικού Νοσοκομείου St Vincent de Paul, στο Παρίσι, Γαλλία, υπό τους καθηγητές J-L Chaussain και J-C Carel, και μετά από επιτυχή παρουσίαση της Διπλωματικής εργασίας (κλινική ερευνητική μελέτη με θέμα: «Πλήρης αντίσταση στα ανδρογόνα και εφηβεία – Résistance complète aux androgènes et puberté», η οποία και δημοσιεύτηκε: Horm Res. 2006;65(3):126-31. doi: 10.1159/000091592. Epub 2006 Feb 16. PubMed PMID: 16491011.

 • 17ο Θερινό Σχολείο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας ESPE, Bled, Slovenia, 13-17/9/03

 • Επικεφαλής Πανεπιστημιακής Κλινικής (Chef de Clinique des Universités, ο 1ος κατά σειρά πανεπιστημιακός βαθμός στη Γαλλία αντιστοιχών σε θέση Λέκτορα) με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Πανεπιστημίο Joseph Fourier, Grenoble, Γαλλία, με διετή σύμβαση σε οργανική έμμισθη θέση του Γαλλικού Κράτους από 1/11/03 έως 31/10/05 τόσο με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Grenoble (CHU-Grenoble, όσο και με το Πανεπιστήμιο Joseph-Fourier.

 • Η θέση αυτή ήταν έμμισθη κανονική οργανική θέση του Γαλλικού Κράτους, με δύο μισθούς,  έναν από το Πανεπιστήμιο (επισυνάπτεται αντίγραφο μισθοδοσίας από το Πανεπιστήμιο) και έναν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (επισυνάπτεται αντίγραφο μισθοδοσίας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο), με πλήρη ακαδημαϊκά (κλινική εκπαίδευση και μαθήματα στους φοιτητές και στους ειδικευομένους, εξεταστής σε προφορικές και γραπτές εξετάσεις) και νοσοκομειακά καθήκοντα και αποτελεί τον 1ο βαθμό της πανεπιστημιακής καριέρας στη Γαλλία, αντιστοιχούσα σε θέση Λέκτορα.

 • Επισυνάπτεται αναλυτική βεβαίωση του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου CHU-Grenoble παιδοογκολόγου Καθηγητή Domnique Plantaz σχετικά με τα καθήκοντά μου: ως Επικεφαλής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Β1 (12 κλίνες με προγραμματισμένες νοσηλείες όλων των υποειδικοτήτων της Παιδιατρικής. Το ιατρικό προσωπικό αποτελείτο εκτός από τον υποψήφιο, από 2 ειδικευόμενους παιδιατρικής και 3 φοιτητές 5ετείς και 6ετείς ιατρικής) και ως Παιδοενδοκρινολόγου του νοσοκομείου με προσωπικό εξωτερικό ιατρείο, ως εφημερεύοντα ειδικευμένου Παιδιάτρου με επίβλεψη των επειγόντων, της κλινικής βραχείας νοσηλείας των επειγόντων, της παιδοογκολογικής κλινικής και της κλινικής προγραμματισμένων νοσηλειών B1.

 • Επισυνάπτεται αναλυτική βεβαίωση-συστατική επιστολή του υπεύθυνου καθηγητή Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του CHU-Grenoble Pr Philippe Garnier.

 • Επισυνάπτεται βεβαίωση υπηρεσίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Joseph-Fourier.

 • Επισυνάπτεται βεβαίωση υπηρεσίας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Grenoble.

 • Ακαδημαϊκό έτος 2004-2005: Μεταπτυχιακό Πανεπιστημιακό Δίπλωμα στο αντικείμενο: «Ιατρική Παιδαγωγική», Πανεπιστήμιο «Joseph Fourier», Ιατρική Σχολή, Grenoble, Γαλλία.

 • Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής μετά από επιτυχείς γραπτές εξετάσεις για τις αντλίες ινσουλίνης ParadigmTM & 508®, Medtronic, MINIMED, 20 Οκτωβρίου 2004 (επισυνάπτεται πιστοποιητικό).


3. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

 

 • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) ΚΕΚ Μ.Ι.Τ. ΑΕ, Πάτρα (24 μήνες, 1993-95)

 • Σχεδιασμός σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους και δημιουργία προτάσεων προς έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας

 • Επιλογή εκπαιδευτών

 • Προφορικές συνεντεύξεις εκπαιδευομένων

 •  Διοίκηση και οργάνωση του ΚΕΚ

 •  ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ: 26-03-1996 έως 01-06-1997: Αγροτικός Ιατρός στο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, Νομός Αχαΐας

 • Πλήρεις εφημερίες με μονάδα βραχείας νοσηλείας, αντιμετώπιση εμφραγμάτων, πνευμονικών οιδημάτων,  τραυματισμών και τροχαίων ατυχημάτων

 • Εμβολιασμοί στην κοινότητα

 • Περιβαλλοντικός υγειονομικός έλεγχος

 • Οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας

 • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 1/98-9/99 Σμηνίας Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας

 • Βασική εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στη συνέχεια στο παιδιατρικό ιατρείο του ΓΝΑ

 • Ιατρός στην Πτέρυγα Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

 • Ιατρός εργασίας στο Εργοστάσιο της Π.Α. στον Άραξο.

 • ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (ΙΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ): 6/97-9/99 στα Σελιανίτικα Αιγίου

 • Αξιοποίηση της μεγάλης εμπειρίας που αποκτήθηκε στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας για την λειτουργία ιατρείου «Γενικής Ιατρικής» σε ιδιαίτερα πολυπληθές τουριστικά σημείο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξάσκηση όλου του φάσματος της παθολογίας και απλών χειρουργικών πράξεων (κλίβανος και χειρουργικά εργαλεία).

 • ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ (3 έτη Γενική Παιδιατρική και Νεογνολογία και 1 έτος Παιδοενδοκρινολογία) : 4-11-99 έως 9-11-03 στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, εκ των οποίων 6 μήνες στην Παιδοενδοκρινολογική Κλινική του Παιδιατρικού Νοσοκομείου St Vincent de Paul, στο Παρίσι, Γαλλία. (σχετικά πιστοποιητικά επισυνάπτονται)

 • ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ (Chef de Clinique des Universités, ο 1ος κατά σειρά πανεπιστημιακός βαθμός στη Γαλλία) με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία και Παιδοδιαβητολογία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Πανεπιστημίο Joseph-Fourier, Grenoble, Γαλλία, με διετή σύμβαση από 1/11/03 έως 30/10/05 (σχετικά επισυνάπτονται)

 • Για την συγκεκριμένη θέση, που αφορά εργασία σε ποσοστό 100%, (ωράριο 8:30 - 18:30) ο υποψήφιος έχει υπογράψει διετή σύμβαση με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Joseph – Fourier καθώς και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς ο μισθός καταβάλλεται κατά το ήμισυ και από τα δύο μέρη (επισυνάπτονται αντίγραφα μισθοδοσίας).

 •  Η σύμβαση μπορεί να ανανεωθεί για 1 + 1 χρόνο με σύμφωνη γνώμη του Δ/ντή της Παιδιατρικής Κλινικής πριν ο υποψήφιος εξελιχθεί στον επόμενο Πανεπιστημιακό Βαθμό.

 • Το Τμήμα Παιδιατρικής περιλαμβάνει την Κλινική των Επειγόντων Περιστατικών, την Γενική Παιδιατρική Κλινική, την Ογκολογική Κλινική, την Κλινική Εβδομαδιαίας Νοσηλείας, την Ημερήσια Νοσηλεία και τις 2 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Νεογνών και Παίδων). Επίσης διαθέτει εξειδικευμένους Παιδιάτρους σε όλες τις Παιδιατρικές ειδικότητες καθώς και αυτόνομη Μονάδα Παιδιατρικής Ακτινολογίας.

 • Ο υποψήφιος είναι Υπεύθυνος της κλινικής “Hôpital de Semaine –  Κλινική Εβδομαδιαίας Νοσηλείας”, με ανάληψη όλου του διοικητικού και εκπαιδευτικού έργου της κλινικής. Η κλινική έχει 12 μονόκλινα δωμάτια, λειτουργεί με προγραμματισμένες νοσηλείες από Δευτέρα ως Παρασκευή 9 μήνες τον χρόνο και δέχεται και επείγοντα περιστατικά λειτουργώντας 7 ημέρες την εβδομάδα κατά τους 3 χειμερινούς μήνες. Το ιατρικό προσωπικό αποτελείται εκτός από τον υποψήφιο, από 2 ειδικευόμενους παιδιατρικής και 3 φοιτητές (5ετείς και 6ετείς) ιατρικής. Οι προγραμματισμένες νοσηλείες αφορούν όλες τις νοσηλείες της Παιδοενδοκρινολογικής – Παιδοδιαβητολογικής Μονάδας, ημερήσιες ή πολυήμερες, καθώς και όλες τις ειδικότητες της παιδιατρικής, αλλά και βαριά αρρώστους σε συνέχεια της νοσηλείας τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παίδων.

 • Ο υποψήφιος έχει ως αντικείμενο στην Πανεπιστημιακή θέση που κατέχει, την Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία ως Διπλωματούχος του σχετικού διετούς Μεταπτυχιακού Τίτλου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

 • Η ομάδα Παιδοενδοκρινολόγων του Παιδιατρικού Τμήματος αποτελείται από 2 καθηγητές Πανεπιστημίου Παιδοενδοκρινολογίας τον κ. P. Garnier και από τον καθηγητή Παιδοενδοκρινολόγο κ. M. Bost, από τρείς Παιδοενδοκρινολόγους Επιμελητές μερικής απασχόλησης και από έναν Πανεπιστημιακό-Νοσοκομειακό ιατρό, τον υποψήφιο.

 • Ο υποψήφιος έχει την εξής κλινική δραστηριότητα (η εκπαιδευτική και ερευνητική αναφέρονται στα αντίστοιχα κεφάλαια):

 • 3 ημέρες την εβδομάδα αυτόνομο Εξωτερικό Ιατρείο Παιδοενδοκρινολογίας, 2 ημέρες Ενδοκρινολογία και 1 ημέρα Διαβητολογία (χωρίς την παρουσία προϊσταμένου και χωρίς την βοήθεια ειδικευομένου).

 • Καλύπτει όλα τα ενδοκρινολογικά επείγοντα του Παιδιατρικού Τμήματος, σε όλες τις Παιδιατρικές Κλινικές και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καθώς και τα επείγοντα περιστατικά του Νεογνολογικού screening (που στη Γαλλία συμπεριλαμβάνει και την συγγενή Υπερπλασία Επινεφριδίων).

 • Αναλαμβάνει την νοσηλεία και εκπαίδευση των νέων διαβητικών παιδιών και των γονέων τους.

 • Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε αντλίες ινσουλίνης και αναλαμβάνει την νοσηλεία και εκπαίδευση για την τοποθέτησή τους

 • Καλύπτει 4 24ωρες εφημερίες το μήνα, καλύπτοντας ως μόνος ειδικευμένος Παιδίατρος όλες τις ανωτέρω Μονάδες, εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

 • Μαθήματα φυσικής εξέτασης σε φοιτητές

 • Μαθήματα Παιδιατρικής, Παιδοενδοκρινολογίας και Γενετικής με έμφαση στα αμφίβολα γεννητικά όργανα από αμφιθεάτρου 

 • Συμμετοχή στην προετοιμασία θεμάτων, στην επιτήρηση και τη διόρθωση γραπτών

 • Συμμετοχή στην προφορική αξιολόγηση φοιτητών στην λήψη ιατρικού ιστορικού, στην φυσική εξέταση και στην διαφοροδιάγνωση επί κλίνης

 • Μαθήματα στους ειδικευομένους της Παιδιατρικής Κλινικής και της Ενδοκρινολογικής κλινικής του CHU-Grenoble με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία

 • Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης και στην συνέχεια Πανεπιστημιακός Υπότροφος (άμισθος από 1/16, στη συνέχεια έμμισθος από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 με ετήσιες  ανανεούμενες συμβάσεις με τον ΕΛΚΕ (μετά από αρχική ανοιχτή προκήρυξη), έμμισθος Πανεπιστημιακός Υπότροφος από 1/9/13-31/8/16 και τέλος άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης 9/16-9/17 στην Παιδοενδοκρινολογική Μονάδα της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο, υπό τον καθηγητή Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Αναστάσιο Παπαδημητρίου (επισυνάπτεται η 3ετής σύμβαση Πανεπιστημιακού Υποτρόφου και η αντίστοιχη βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον ΕΛΚΕ, καθώς και η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αττικού Νοσοκομείου για την τελευταία θητεία ως άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης, ενώ έχει ζητηθεί από τον ΕΛΚΕ αναλυτική βεβαίωση για τις προηγούμενες αρχικές συμβάσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 080958. 

 

Καθήκοντα (Κλινικό, Διδακτικό και Ερευνητικό Έργο):

 • Πρωινό Εξωτερικό Ιατρείο Παιδοενδοκρινολογίας

 • Πρωινό Εξωτερικό Ιατρείο Παιδοδιαβητολογίας

 • 24ωρη κάλυψη όλο το έτος επειγόντων ενδοκρινολογικών και διαβητολογικών περιστατικών στα επείγοντα ΕΙ, στην Γ΄Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών  καθώς και στο Τμήμα Φυσιολογικών Νεογνών

 • Συμμετοχή στην καθιστή επίσκεψη της κλινικής όταν υπήρχε νοσηλευόμενο περιστατικό είτε του Τμήματος είτε με ενδοκρινολογικά – διαβητολογικά προβλήματα

 • Εκπαίδευση των ειδικευομένων Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας καθώς και των φοιτητών στα ΕΙ

 • Μαθήματα στους φοιτητές των τριμήνων, στους ειδικευομένους της κλινικής και του Παιδοενδοκρινολογικού – Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείου αλλά και στους παιδιάτρους της κοινότητας στις ειδικές εβδομαδιαίες συναντήσεις της κλινικής με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία και την Παιδοδιαβητολογία

 • Συγγραφή και εκπαίδευση νοσηλετριών, Επιμελητών Παιδιατρικής και Ειδικευομένων στο Πρωτόκολλο Διαβητικής Κετοξέωσης, το οποίο και δημοσιεύτηκε: http://paidiatriki-attikon.gr/new/wp-content/uploads/2018/02/%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9B%CE%91-%CE%93-%CE%A0%CE%94.pdf

 • Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρωτόκολλο απλοποιημένο και κωδικοποιημένο ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και από έμπειρη νοσηλεύτρια ή και άπειρο ειδικευόμενο ιατρό Παιδιατρικής ή και Γενικής Ιατρικής.

 • Συμμετοχή στις κλινικές ερευνητικές εργασίες της Παιδοενδοκρινολογικής και Παιδοδιαβητολογικής Μονάδας

 • Συμμετοχή και ενεργός επίβλεψη και βοήθεια στις διδακτορικές διατριβές των Υποψηφίων Διδακτόρων Γρηγορίου Φυτανίδη, Κλεάνθη Κλεάνθους και Ελένης Δερμιτζάκη (στην διατριβή της οποίας ο υποψήφιος ασκεί και την ουσιαστική επίβλεψη: η 1η δημοσίευση της διατριβής έχει ήδη γίνει είναι J Endocrinol Invest. 2016 Apr;39(4):439-46, ενώ άλλες δύο παρουσιάστηκαν ως Oral και moderated poster presentation στο ESPE 2018 στην Αθήνα: Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680 και Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680.

 • Υπεύθυνος επί 2 έτη του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου της ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Β΄ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑ ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ (2014-2016) (επισυνάπτεται βεβαίωση).

 • Έμμισθος συνεργάτης από 1/12/05-σήμερα και στη συνέχεια με απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας και άμα τη λήψη της Διδακτορικής Διατριβής το 2008, δημιουργία και ανάληψη της Διεύθυνσης του Τμήματος Παιδιατρικής-Εφηβικής Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. 

 • Το Τμήμα μας, έχει πλέον ουσιαστικά μετατραπεί σε Παιδοενδοκρινολογική Κλινική από τον Μάρτιο του 2016 με την πρόσληψη 2 επιμελητών Παιδιάτρων του κ. Κλεάνθους και της κ. Δερμιτζάκη (με 3ετή έμμισθη εξειδίκευση στην Παιδοενδοκρινολογία και την Παιδοδιαβητολογία ως Πανεπιστημιακοί Υπότροφοι στην Γ΄Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ υπό τον καθηγητή Αναστάσιο Παπαδημητρίου και τον Υποψήφιο). Το Τμήμα είναι επίσης στελεχωμένο με 2 γραμματείς, 2 παιδοδιαιτολόγους και 2 παιδοψυχολόγους με συνεχή λειτουργία 9 πμ-9 μμ Δευτέρα ως Πέμπτη και 9 πμ-3 μμ Παρασκευή, με 24ωρη κάλυψη όλο το έτος με φυσική παρουσία των επειγόντων εξωτερικών ιατρείων, της Παιδιατρικής Κλινικής (40 κλίνες), της Μονάδας Φυσιολογικών Νεογνών καθώς και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (επισυνάπτεται σχετική βεβαίωση του Ιατρικού Αθηνών).

 • Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ιδιωτικό παιδοενδοκρινολογικό και παιδοδιαβητολογικό κέντρο στην Ελλάδα   www.pedoendo,net: Οι ασθενείς μπορούν ακόμη και να κλείσουν διαδικτυακά ραντεβού αλλά και να δουν την ίδια μέρα στις ίδιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις οι οποίες στεγάζονται σε κτίριο που χρησιμοποιεί και το Ιατρικό Αθηνών (και εξυπηρετούν τόσο τους ιδιωτικούς μας ασθενείς όσο και τους ασθενείς του Ιατρικού Αθηνών) και παιδοδιαιτολόγο και παιδοψυχολόγο οριοθετώντας την λειτουργία ενός οργανωμένου Κέντρου αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών και παιδικής παχυσαρκίας καθώς και παιδοουρολόγο (τον κ. Γ. Ζουπάνο, π. Λέκτορα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Besançon, Γαλλία  – www.zoypanos.gr) καθώς έχουμε οργανώσει Κέντρο Διαταραχών των Γεννητικών Οργάνων. Τα παιδιά και οι έφηβοι που χρήζουν θυρεοειδεκτομής ή επινεφριδεκτομής ή παραθυρεοειδεκτομής ή κύστεων ωοθηκών αντιμετωπίζονται από το Κέντρο  Χειρουργικής  Αντιμετώπισης Ενδοκρινοπαθειών, το οποίο έχουμε οργανώσει σε συνεργασία με τον Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων, ειδικό στην λαπαροσκοπική χειρουργική Δρ. Παναγιώτη Β. Κέκη, εκπαιδευμένο στο Κέντρο Χειρουργικής Ενδοκρινών Endocrine Surgery - Hammersmith Hospital – NHS.

 • Υπάρχει δυνατότητα άμεσης διενέργειας παιδιατρικού υπερήχου από ειδικευμένο Παιδοακτινολόγο καθώς και ακτινογραφίας ΑΡ άκρας χειρός για οστική ηλικία με άμεση δυνατότητα ηλεκτρονικής διάγνωσης με το πρωτοποριακό λογισμικό BoneXpert (Visiana, Denmark), που είμαστε οι πρώτοι που φέραμε και εγκαταστήσαμε στην Ελλάδα.

 • Επίσης τα μεταβολικά νοσήματα διερευνώνται από μας αρχικά αλλά στη συνέχεια λαμβάνεται ειδικό consultation από το Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων το οποίο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού στις εγκαταστάσεις μας υπό την Δρ. Ευσταθία Χρονοπούλου BSc MB BChir MA MRCPCH, διακεκριμένη Ελληνίδα Παιδίατρο, εξειδικευμένη στα Μεταβολικά Νοσήματα και Consultant in Paediatric Inherited Metabolic Diseases στο Bristol Royal Hospital for Children.

 • Λειτουργούμε ως Πρότυπο Παιδοδιαβητολογικό Κέντρο (λήψης του τίτλου του εκπαιδευτή αντλιών ινσουλίνης της εταιρείας Medtronic Minimed Europe S.A. μετά την ολοκλήρωση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος στην Γαλλία με γραπτές και προφορικές εξετάσεις).

 • Τα παιδιά με Διαβήτη απολαμβάνουν στον ίδιο χώρο την ίδια μέρα και με ένα ουσιαστικά ραντεβού Παιδοενδοκρινολογική, Παιδοδιαιτολογική και Παιδοψυχολογική επίσκεψη στα πρότυπα οργανωμένων κέντρων του εξωτερικού. Σχεδόν όλα τα παιδιά που παρακολουθούμε είτε σε αντλία είτε σε υπέρ-εντατικοποιημένο σχήμα έχουν σύστημα 24ωρης καταγραφής συνδεδεμένο με το Κέντρο μας, ώστε να μας αποστέλλονται δεδομένα online.

 • Λειτουργεί σταθερός μη περιοχικός τηλεφωνικός αριθμός κλήσης με χρέωση σταθερού τηλεφώνου: 700 700 3636 (ENDO) ο οποίος απομνημονεύεται πολύ εύκολα ακόμα και από τα ίδια τα παιδιά και τους εφήβους με διαβήτη και τον οποίο μπορούν να καλούν όλο το 24ωρο όλο το έτος και να συνδεθούν απευθείας με το ιατρείο στο εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας του αλλά και εκτός ωραρίου με τον εφημερεύοντα επιμελητή μας ή και τον ίδιο τον Υποψήφιο Διευθυντή του Τμήματος ή ακόμα και με γραμματέα για επείγουσα διαδικαστική υποστήριξη.

 • Στέλνουμε επίσημο ενημερωτικό σημείωμα για την εκτίμησή μας στον θεράποντα ιατρό (Παιδίατρο ή Ενδοκρινολόγο).

 • Διατηρούμε ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο ασθενών από την δημιουργία του Τμήματος τον Δεκέμβριο του 2005 με ειδικό λογισμικό: Growth Analyser, το οποίο αναπτύχθηκε από την Dutch Association of Pediatric Endocrinologists. Αυτή τη στιγμή απαριθμεί πάνω από 20000 ασθενείς με όλες τους τις επισκέψεις, σωματομετρική εξέλιξη,  εργαστηριακά ευρήματα και διαγνώσεις, αποτελώντας ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για την παρακολούθηση του ιατρικού φακέλου (δυνατή η online πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο) όσο και για την σύνταξη ιατρικών μελετών αξιοποιώντας ένα ανεκτίμητο πλέον ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο.

 • Το τμήμα μας παρέχει εκτίμηση από απόσταση για τις απομακρυσμένες περιοχές με τη συνδρομή του θεράποντος παιδιάτρου.

 

Επίσης παρέχει υπηρεσίες με προγραμματισμένες επισκέψεις ασθενών ανά 2 μήνες:

 • Εντός του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.

 • Εντός του Πολυϊατρείου-Διαγνωστικού Κέντρου «Κνωσσός Διάγνωσις» στο Ηράκλειο Κρήτης.

 • Εντός του American Medical Center στη Λευκωσία.

 

Ιατρική συνεργασία με κέντρα αναφοράς του εξωτερικού:

 • Συμμετέχουμε τακτικά σε διαδικτυακό Staff meeting με το κέντρο αναφοράς σπανίων ενδοκρινολογικών παθήσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Angers στη Γαλλία.

 •  Ανοιχτή γραμμή, επικοινωνία και συνεργασία με το ΝΙΗ και τον Δ/ντή του κ. κ. Κ. Στρατάκη για την άμεση λήψη επιστημονικής συμβουλής αλλά και κλινικής αντιμετώπισης σπάνιων περιστατικών (π.χ. Cushing’s).

 • Ανήκουμε στο παγκόσμιο δίκτυο ιατρείων που υποδέχονται ασθενείς με σύνδρομο Wolfram https://wolframsyndrome.dom.wustl.edu/physicians-who-see-patients-with-wolfram-syndrome/ με επικεφαλής τον Fumihiko Urano, MD, PhD Samuel E. Schechter Professor of Medicine and Internal Medicine, Division of Endocrinology, Metabolism, and Lipid Research, Washington University School of Medicine. Έχουμε ήδη 2 διεθνείς δημοσιεύσεις σε συνεργασία με τον καθηγητή F. Urano.

 • Ανήκουμε στο δίκτυο HYPO: le Centre de référence des Maladies rares d'origine Hypophysaire, το οποίο αποτελεί μέλος του δικτύου FIRENDO (maladies endocriniennes rares) και του ENDOERN (European reference network on rare endocrine conditions), σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή Thierry Brue (Service d'Endocrinologie, Diabète et Maladies Métaboliques: Hôpital de la Conception, pôle ENDO, Marseille). Έχουμε ήδη 2 διεθνείς δημοσιεύσεις με το δίκτυο αυτό, καθώς η ανακάλυψη του συνδρόμου DAVID: Deficit in anterior pituitary function and variable immune deficiency, έγινε από τον υποψήφιο για 1η φορά: Complete adrenocorticotropic hormone and growth hormone deficiency associated with combined immunodeficiency: A novel entity. DT Papadimitriou, A Pagnier, A Spiteri, M-C Jacob, A Spada, S Blanche, T Brue. Hormone Research 2005, ενώ στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν και άλλες οικογένειες και βρέθηκε και το γενετικό αίτιο.

 • Συμμετέχουμε στο διεθνές δίκτυο για τον ψευδοϋποαλδοστερονισμό υπό την Maria-Christina Zennaro: INSERM Research Director, head of team 14 “Genetic mechanisms of aldosterone related disorders” at the Paris Cardiovascular Research Center and associated investigator at the Genetics Department of the European Hospital Georges Pompidou in Paris (France). Έχουμε ήδη μία πολύ σημαντική δημοσίευση με το δίκτυο αυτό.

 •  Ιατρική συνεργασία με συναδέλφους στην Ελλάδα. Είμαστε διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή με συναδέλφους Παιδοενδοκρινολόγους αλλά και ενηλίκων (τόσο ιδιώτες όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο) και συζητάμε αμέσως κάθε περιστατικό που χρήζει συζήτησης σε staff meeting. Επίσης απαντάμε αμέσως στο κινητό και σε κάθε ιδιώτη παιδίατρο που χρειάζεται οποιαδήποτε τηλεφωνική συμβουλή και καθοδήγηση από ειδικό, οποιαδήποτε στιγμή.

 • Συμμετοχή του Τμήματος στα μαθήματα και τις παρουσιάσεις ως εκπαιδευόμενος αλλά και εκπαιδευτής, που διοργανώνονται εβδομαδιαία στο αμφιθέατρο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών από τον καθηγητή κ. Α. Φρετζάγια και παλαιότερα τους καθηγητές κ. Καφετζή, Σπυρίδη, την κ. Μπακούλα και τον κ. Καρπάθιο, με κοινό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και παιδιάτρους της κοινότητας.

 • Αναλυτικά όλες οι υπηρεσίες μας, ενημερωτικό υλικό για τον Παιδίατρο και τους γονείς παρέχονται με διαρκή ενημέρωση τόσο από το site μας www.pedoendo.net  όσο και από την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/pedoendo/ ενώ έχουμε δημιουργήσει κλειστή ομάδα με επαγγελματίες υγείας και κυρίως παιδιάτρους και ενδοκρινολόγους, όπου συζητούνται και παρουσιάζονται ενδιαφέροντα περιστατικά https://www.facebook.com/groups/pedoendo/. Με τον τρόπο αυτό έχει δημιουργηθεί ένας εκπαιδευτικός θησαυρός χρήσιμος για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση παιδιάτρων, ειδικευομένων παιδιατρικής και ενδοκρινολογίας αλλά και φοιτητών.

4. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
 

Εργασίες σε διάφορα Ελληνικά Συνέδρια

Η θέση της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στη Θεραπεία των Κακοήθων Νεοπλασμάτων του Κόλου
Μ. Παπασταματίου, Δ. Παπαδημητρίου, Η. Μπαστούνης
19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, Αθήνα 4-8 Μαϊου 1993

 

«Αυτορρύθμιση» και Νεοπλασίες
Μ. Παπασταματίου, Δ. Αρβανίτης, Δ. Χατζηφόρος, Ι Γολεμάτης, Δ. Παπαδημητρίου
19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, Αθήνα 4-8 Μαϊου 1993

Συσχέτιση Λιπιδαιμικών Παραμέτρων του ορού και Αγγειογραφιών σε Ασθενείς με Περιφερική Αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων
Μ. Παπασταματίου, Α παρασκευοπούλου, Ε Κοσιώνη, Ι Σ     Κασκαρέλης, Δ.Παπαδημητρίου, Η Μπαστούνης
19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, Αθήνα 4-8 Μαϊου 1993

 

Στοματικές Εκδηλώσεις Νόσου Crohn – Παρουσίαση περιστατικού
Σ. Μαραγκού, Δ.Θ. Παπαδημητρίου, Ι. Παναγιώτου, Κ. Θεοδωροπούλου–Παπαδημητρίου
ΛΗ’ ΕΤΗΣΙΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ, 4-6 Σεπτεμβρίου 2003, Αλεξανδρούπολη

 

Σύνδρομο LOWE με Στοματικές Εκδηλώσεις – Παρουσίαση     περιστατικού
Σ. Μαραγκού, Κ. Θεοδωροπούλου–Παπαδημητρίου, Δ.Θ. Παπαδημητρίου
34ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο, 7-9 Μάϊου 2004,     Κομοτηνή

 

Προφορικές ανακοινώσεις στο Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗ “GHRH” ΚΑΙ “GHRP-6” ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΕΚΚΡΙΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ
Σπηλιώτη Β.Ε., Παπαδημητρίου Δ.Θ., Αλεξανδρίδης Θ.Κ., Βασιλάκος Π., Μπεράτης Ν.Γ.
29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού, 2002

 

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΜΕ ΠΡΩΙΜΗ ΑΔΡΕΝΑΡΧΗ
Χ.Μαρακάκη, ΔΘ Παπαδημητρίου, Α. Παπαδημητρίου
39ο Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο, 2012

Η ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΔΙΕΓΕΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΙΣΗΣ ΚΟΡΤΙΖΟΛΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ
Χ. Μαρακάκη, Δ. Παπαδημητρίου, Α. Παπαδοπούλου, Ε. Σδόνα, Α. Παπαδημητρίου

 

40ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ, 2013

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΡΟΖΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥ GnRH EINAI ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΜΗ Ή ΝΩΡΙΣ ΗΒΗ ΜΕ ΚΑΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Δ.Θ. Παπαδημητρίου
, Ε. Δερμιτζάκη, Β. Παπαευαγγέλου, Α. Παπαδημητρίου
41ο Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο, 2014

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΡΟΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΣΙΤΡΙΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΦΟΡΜΙΝΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ
Δ.Θ. Παπαδημητρίου
, Χ. Μαρακάκη, Χ.Σ. Μπαρτσόκας, Α. Παπαδημητρίου
42ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ µε διεθνή συµµετοχή, 2015, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ESE, ISE, ENDOCRINE SOCIETY

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΥΠΟΚΛΙΝΙΚΟΥ ∆ΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ∆ΟΣΕΙΣ ΚΑΛΣΙΤΡΙΟΛΗΣ, ΜΕΤΦΟΡΜΙΝΗ ΚΑΙ ΠΙΟΓΛΙΤΑΖΟΝΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ 30 ΜΗΝΕΣ ΑΓΩΓΗΣ
Παπαδηµητρίου ∆Θ.
, Μαρακάκη Χ., ∆ερµιτζάκη Ε, Κλεάνθους Κ, Παπαδηµητρίου Α.
43ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, 2016

 

ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΑΡΩΜΑΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ: Η ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΡΟΖΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ GnRH ΕΩΣ 2 ΕΤΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΜΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΡΟΖΟΛΗ EINAI ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΠΡΩΙΜΗ Ή ΝΩΡΙΣ ΗΒΗ ΜΕ ΚΑΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ GAIL STUDY ISRCTN11469487
Δερμιτζάκη Ε, Κλεάνθους Κ., Παπαδημητρίου Α, Παπαδημητρίου ΔΘ
45ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη

ΝΟΡΜΟΑΣΒΕΣΤΙΑΙΜΙΚΟΣ ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ε. Δερμιτζάκη, Κ. Κλεάνθους, Α. Παπαδημητρίου, Γ. Μαστοράκος, Δ. Παπαδημητρίου
46ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, 2019

 

Εργασίες σε διάφορα Ξένα - Διεθνή Συνέδρια
 

Hypoparathyroidie révélée par un malaise au bord de l’eau. MA Nguyen, DT Papadimitriou, A Gayot, A Buffin, PE Garnier. Réunion Pédiatrique de la Région Rhône Alpes (RPRRA), St Etienne, 29 novembre 2003

Diabète de type 1: de nouveaux outils éducatifs. Réunion Aide aux Jeunes Diabétiques (AJD), A Spiteri, S Pradines, C Dias, J Vasseur, D T Papadimitriou. Journée Scientifique 2004, Paris, 19/11/04. 1ο Βραβείο Εκπαίδευσης Διαβητικών Παιδιών και χρηματικό έπαθλο 6000 ευρώ το οποίο δωρίσθηκε στην AJD (Aide aux Jeunes Diabétiques).

 

Nouveaux outils éducatifs pour les enfants diabétiques. A Spiteri, S Pradines, C Dias, J Vasseur, DT Papadimitriou. DIABETE – LYON 2005, Congrès Annuel de l’ALFEDIAM (Association de Langue Française pour l’Etude de Diabète et les Maladies Métaboliques), 22-26 Μαρτίου 2005.


42 Δημοσιευμένες περιλήψεις σε διεθνή περιοδικά του SCI (37 Moderated Poster presentations  and  5 Oral Presentations) and 1 Παρουσίαση Poster (δημοσιευμένη σε abstract book) in ENEA (European Neuroendocrine Association), ESPE (European Society for Pediatric Endocrinology), ENDO (Endocrine Society), ICE (International Congress of Endocrinology), WCE (World Congress of Endocrinology), ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes) and PES (Pediatric Endocrine Society, former Lawson Wilkins Pediatric Endocrine Society) meetings. 

 

GHRH+GHRP-6 test in children with classic GH Deficiency and Neurosecretory Dysfunction.
Spiliotis BE, Papadimitriou DT, Alexandrides TK, Karystianos C, Nikiforidis G, Vassilakos P, Beratis NG, Casanueva FF. 10th Meeting of the European Neuroendocrine Association, 12 - 14 September 2002 Munich, Germany J Endocrinol Invest (2002) 25: 399. Poster Presentation

 

Puberty in Subjects with Complete Androgen Insensitivity Syndrome.
DT Papadimitriou
, A Linglart, J C Carel, J L Chaussain. Hormone Research, 60 (suppl 2), p: 19, August 2003 ORAL PRESENTATION ESPE

 

Macroprolactinomas Associated with Precocious Puberty.
M Zhu, JP David, D Papadimitriou, P Bretones, M Bost, P Garnier, MG Forest, M David. Horm Res 2004;62(suppl 2):1-215

 

Autoimmunity in Turner’s Syndrome.
A Spiteri, DT Papadimitriou, C Drouet, N Fabien, PE Garnier, M Nicolino, M David, M Bost. Horm Res 2004;62(suppl 2):1-215 

 

Excessive Growth prior to Surgery and “Growth without GH” Syndrome in Children with Craniopharyngioma.
DT Papadimitriou, A Spiteri, A Guyard, JG Passagia, F Papanti, O Chabre, PE Garnier, M Bost. Horm Res 2004;62(suppl 2):1-215

 

Growth Hormone Deficiency in Two Girls with Kallmann Syndrome. Effect of GH Therapy on Near Final Height Before Estradiol Supplementation.
PE Garnier, DT Papadimitriou, F Nugues, M Besson-Léaud. Horm Res 2004;62(suppl 2):1-215

 

Cerebral Salt Wasting Complicates Post-Operative Management of Children with Craniopharyngioma Resulting in Mineralocorticoid Deficiency.
DT Papadimitriou,
A Spiteri, A Pagnier, G Bourdat, JG Passagia, M Bost, PE Garnier. Horm Res 2004;62(suppl 2):1-215

 

Complete adrenocorticotropic hormone and growth hormone deficiency associated with combined immunodeficiency: A novel entity
DT Papadimitriou
, A Pagnier, A Spiteri, M-C Jacob, A Spada, S Blanche, T Brue. Hormone Research 2005

 

Central diabetes insipidus complicated by cerebral salt wasting.
DT Papadimitriou,
A Spiteri, F Papanti, PE Garnier Hormone Research 2005

 

Growth hormone deficiency and cerebral salt Wasting
DT Papadimitriou,
A Spiteri, F Papanti, PE Garnier - Hormone Research 2005

 

Usefulness of a continuous glucose monitoring system (CGMS) in persistent hyperinsulinemic hypoglycaemia of infancy (PHHI)
DT Papadimitriou
, A Spiteri, F Cneude, S Pradines, P-Y Benhamou. Hormone Research 2005

Switch from NPH insulin to insulin glargine, in children and adolescents with type 1 diabetes mellitus
A Spiteri, L Fuzat, S Pradines, PE Garnier, DT Papadimitriou. Horm Res 2006;65(suppl 4): 1-213

 

Kallmann syndrome associated with persistent relative neutropenia
DT Papadimitriou
, A Mavri, C Golphinos, E Lagona, A Papadimitriou. Horm Res 2006;65(suppl 4): 1-213

 

Cortisol responses to the L-dopa stimulation test in children
DT Papadimitriou
, A Spiteri, G Depret, C Mamoulakis, PE Garnier. Horm Res 2006;65(suppl 4): 1-213

Pseudopseudohypoparathyroidism (PPHP) and juvenile granulosa cell tumor (JGCT) of the ovary: association or coincidence?
DT Papadimitriou
, PV Kekis, V Daras, P Nicolaidou, A Papadimitriou. Horm Res 2007;68(suppl 1): 1-282

 

Final height improvement at a decelerated rate in Greek conscripts
G Fytanidis, A Papadimitriou, D Papadimitriou, A Fretzayas, P Nicolaidou. Horm Res 2007;68(suppl 1): 1-282

Crouzon syndrome with acanthosis nigricans and GH deficiency
D Papadimitriou
, M Markouri, G Fytanidis, P Nicolaidou, A Papadimitriou. Horm Res 2007;68(suppl 1): 1-282

 

The secular trend of Body Mass Index (BMI) and the prevalence of overweight and obesity in young Greek men
G Fytanidis, DT Papadimitriou, A Fretzayas, P Nicolaidou, A Papadimitriou. Horm Res 2008;70(suppl 1)

 

Aromatase inhibitors resolve hypogonadotropic hypogonadism and significantly reduce body weight in Prader-Willi syndrome
DT Papadimitriou, A Fretzayas, P Nicolaidou, A Papadimitriou. Horm Res 2008;70(suppl 1)

 

Timing of pubertal onset in girls: Evidence for non-Gaussian distribution
A Papadimitriou
, S Pantsiotou, K Douros, DT Papadimitriou, P Nicolaidou, A Fretzayas. Horm Res 2008;70(suppl 1)

 

A novel heterozygous mutation in the glucokinase gene is responsible for an early-onset mild form of MODY 2 diabetes
DT Papadimitriou
, P Willems, A Attilakos, P Nikolaidou, A Papadimitriou, Hormone Research 2009

 

An Open Label 1-3 Year Clinical Trial on the Effects of the Aromatase Inhibitor Anastrozole Combined to the LHRH Analogue Leuprorelin in Girls with Compromised
Growth Potential.
DT Papadimitriou
, A Papadimitriou. Endocrine Reviews, Supplement 1, June 2010, 31[3]: S2422


Negativation of Type 1 diabetes autoantibodies to glutamic acid decarboxylase (Anti-GAD) and insulin (IAA) in children treated with oral calcitriol
Papadimitriou DT
, Marakaki C, Fretzayas A, Nicolaidou P, Papadimitriou A. Pediatric Diabetes 2012;13 (Suppl s17)

 

Successful Treatment of Neonatal Micropenis and Bilateral Cryptorchidism Due to Hypogonadotropic Hypogonadism (HH) with 3-Month Daily Subcutaneous Injections of the Recombinant LH Plus FSH Preparation (Pergoveris®). ORAL PRESENTATION WORLD CONGRESS OF ENDOCRINOLOGY (WCE/ICE/ENDO 2014) 
DT Papadimitriou
, A Papadimitriou. Endocrine Reviews, Volume 35, Issue 4 Supplement, August 2014

 

Aromatase Inhibitors in Girls: Anastrozole Combined to an LHRH Analogue is a Safe and Effective Strategy in Girls with Early or Precocious Puberty with Compromised Growth Potential.
DT Papadimitriou
, E Dermitzaki, V Papaevangelou, A Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2014;82(suppl 1):1–507

 

Maternal Uniparental Disomy of Chromosome 4 and Homozygous Novel Mutation in the WFS1 Gene in a Pediatric Patient with Wolfram Syndrome
DT Papadimitriou
, E Manolakos, G Zoupanos, C Bothou, I Papoulidis, F Skarmoutsos, C Bakoula, A Papadimitriou, F Urano. Endocrine Reviews, Volume 36, Issue 2 Supplement, April 2015

Deletions in Genomic Areas, Where FOXC1 and SHH Are Located, Are Associated with Cataract and Female Hypogonadism
M Papagianni, DT Papadimitriou, Z Mouslech, G Mastorakos. Endocrine Reviews, Volume 36, Issue 2 Supplement, April 2015

 

Replacement of Male Mini-Puberty
DT Papadimitriou
, D Chrysis, G Zoupanos, G Nyktari, E Liakou, A Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2016;86(suppl 1):1–556 ORAL PRESENTATION ESPE

Heterozygous Mutations in CYP11A1 Gene can Cause Life-Threatening Salt Wasting and Failure to Thrive
DT Papadimitriou
, C Bothou, PJ Willems, D Zarganis, V Papaevangelou, A Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2016;86(suppl 1):1–556

 

The Evolution of Bone Age in Girls with Premature Adrenarche
C Marakaki, S Theodoropoulou, DT Papadimitriou, E Dermitzaki, A Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2016;86(suppl 1):1–556

 

The Autoimmune Hypothesis for Acute Bilateral Cataract in Type 1 Diabetes
DT Papadimitriou
, C Bothou, F Skarmoutsos, TK Alexandrides, V Papaevangelou, A Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2016;86(suppl 1):1–556

 

High Doses of Oral Calcitriol (up to 6μg/day) and Paricalcitol (up to 72 μg/day) Have Successfully Intercepted Progression to Clinical Type 1 Diabetes for over 3 Years in a 10-Year-Old Boy
DT Papadimitriou. Endocrine Reviews, Volume 38, Issue 3 Supplement, June 2017

 

Replacement of MAle Mini-Puberty in Neonates and Children with Micropenis and Cryptorchidism Due to Hypogonadotropic Hypogonadism. Results of the
“REMAP” Study ISRCTN13007297 ORAL PRESENTATION ESPE

DT Papadimitriou, D Chrysis, G Nyktari, G Zoupanos, E Liakou, A Papadimitriou, G Mastorakos. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

 

Gain in Predicted Adult Height Using the Combination of an LHRH Analogue and an Aromatase Inhibitor in Early Maturing Girls with Compromised Growth for 2 Yrs Or Until the Age of 11 Is Maintained and Further Improved by Aromatase Inhibitor Monotherapy. Results on Final Height of the “GAIL” Study ISRCTN11469487 ORAL PRESENTATION ESPE
DT Papadimitriou
, E Dermitzaki, M Papagianni, K Kleanthous, A Attilakos, G Mastorakos, A Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

 

A Novel Deadly Variant in The TP53 Gene Causing Li-Fraumeni Syndrome. The Importance of Clinical Awareness and the Contribution of Molecular Diagnosis in Active Prevention Within Families with Multiple Tumor Incidents at a Young Age
C Bothou, GP Spyridis, DA Papantonatos, CA Stratakis, DT Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

 

Successful Treatment of Severe Atopic Dermatitis with Calcitriol and Paricalcitol in an 8-Year Old Girl
C Bothou, A Alexopoulos, E Dermitzaki, K Kleanthous, A Papadimitriou, G Mastorakos, DT Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

 

Lessons from Wolfram Syndrome: Initiation of DDAVP Therapy Causes Renal Salt Wasting due to Elevated ANP levels, Rescued by Fludrocortisone Treatment
K Kleanthous, E Maratou, D Spyropoulou, E Dermitzaki, C Bothou, A Papadimitriou, G Zoupanos, P Moutsatsou, F Urano, DT Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

A Novel Detrimental Homozygous Mutation of WFS1 Gene in Two Sisters from Non-Consanguineous Parents with Untreated Diabetes Insipidus
DT Papadimitriou
, K Kleanthous, E Manolakos, A Tiulpakov, T Nikolopoulos, A Delides, G Voros, A Dinopoulos, G Zoupanos, F Urano. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

 

Anastrozole is Safe as Monotherapy in Early Maturing Girls with Compromised Growth, Further Improving Gain in Predicted Adult Height by the Initial Combination Therapy of an LHRH Analogue and an Aromatase Inhibitor. Results from the “GAIL”
Study ISRCTN11469487

E Dermitzaki, K Kleanthous, M Papagianni, A Attilakos, G Mastorakos, A Papadimitriou, DT Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

 

Successful Treatment of Alopecia Totalis with Calcitriol and Paricalcitol in Two Girls Aged 3 and 7-years
DT Papadimitriou
, C Bothou, E Dermitzaki, K Kleanthous, K Karkavitsas, G Mastorakos, A Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2018;90(suppl 1):1–680

 

Normocalcemic Hyperparathyroidism in Children
DT Papadimitriou
, E Dermitzaki, K Kleanthous, A Papadimitriou, G Mastorakos, Horm Res Paediatr 2019;91(suppl 1):1–682

 

A novel heterozygous mutation in the SLC5A2 gene causing mild failure to thrive and subclinical hypoglycemia in a 2-year old girl
E Dermitzaki, E Manolakos, F Filiousi, K Kleanthous, DT Papadimitriou. Horm Res Paediatr 2019;91(suppl 1):1–682

 

Successful Treatment of Normocalcemic Hyperparathyroidism in Children 
D Papadimitriou
, E Dermitzaki, K Kleanthous, A Papadimitriou, G Mastorakos. Journal of the Endocrine Society, Volume 3, Issue Supplement_1, April-May 2019

 

Πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά του SCI (33)


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/myncbi/1t5AXSnbfsY5-/bibliography/public/


Papadimitriou DT, Kleanthous K, Manolakos E, Tiulpakov A, Nikolopoulos T, Delides A, Voros G, Dinopoulos A, Zoupanos G, Papadimitriou A, Mastorakos G, Urano F. A novel detrimental homozygous mutation in the WFS1 gene in two sisters from non-consanguineous parents with untreated Diabetes Insipidus. Clinical Case Reports First published: 23 October 2019 https://doi.org/10.1002/ccr3.2494

 

Papadimitriou A, Papadopoulou A, Kleanthous K, Papadimitriou DT, Papaevangelou V. Hypoprolactinemia as a clue to diagnosis of mild central hypothyroidism due to IGSF1deficiency. J Clin Res Pediatr Endocrinol. 2019 Aug 26;. doi: 10.4274/jcrpe.galenos.2019.2019.0085. [Epub ahead of print] PubMed PMID: 31448769.

 

Papadimitriou DT, Chrysis D, Nyktari G, Zoupanos G, Liakou E, Papadimitriou A, Mastorakos G. Replacement of Male Mini-Puberty. J Endocr Soc. 2019 Jul 1;3(7):1275-1282. doi: 10.1210/js.2019-00083. eCollection 2019 Jul 1. PubMed PMID: 31240270; PubMed Central PMCID: PMC6584110.
Citations 1, Shares 7, Views 61, Downloads 385

Orru S, Papoulidis I, Siomou E, Papadimitriou DT, Sotiriou S, Nikolaidis P, Eleftheriades M, Papanikolaou E, Thomaidis L, Manolakos E. Autism spectrum disorder, anxiety and severe depression in a male patient with deletion and duplication in the 21q22.3 region: A case report. Biomed Rep. 2019 Jun;1(1):1-5. doi: 10.3892/br.2019.1210. Epub 2019 May 13. PubMed PMID: 31258897; PubMed Central PMCID: PMC6566442.
Views 557, Downloads 151

 

Papadimitriou DT, Bothou C, Zarganis D, Karantza M, Papadimitriou A. Heterozygous mutations in the cholesterol side-chain cleavage enzyme gene (CYP11A1) can cause transient adrenal insufficiency and life-threatening failure to thrive. Hormones (Athens). 2018 Sep;17(3):419-421. doi: 10.1007/s42000-018-0048-y. Epub 2018 Jul 11. PubMed PMID: 29995203.
Shares 3, Downloads 77

 

Papadimitriou DT, Spiteri A, Attilakos A, Papadimitriou A. Cerebral Salt Wasting Complicated by Central Diabetes Insipidus and Growth Hormone Deficiency. Indian J Pediatr. 2018 Jul;85(7):580-581. doi: 10.1007/s12098-018-2640-1. Epub 2018 Feb 17. PubMed PMID: 29455327.
Downloads 105


Bothou C, Alexopoulos A, Dermitzaki E, Kleanthous K, Papadimitriou A, Mastorakos G,
Papadimitriou DTSuccessful Treatment of Severe Atopic Dermatitis with Calcitriol and Paricalcitol in an 8-Year-Old Girl. Case Rep Pediatr. 2018;2018:9643543. doi: 10.1155/2018/9643543. eCollection 2018. PubMed PMID: 30034905; PubMed Central PMCID: PMC6035840.
Citations 3, Views 1,670, ePub 17, Downloads 212
 

Papadimitriou DT. The Big Vitamin D Mistake. J Prev Med Public Health. 2017 Jul;50(4):278-281. doi: 10.3961/jpmph.16.111. Epub 2017 May 10. PubMed PMID: 28768407; PubMed Central PMCID: PMC5541280.
Citations 10, Views 21804, Downloads 836

 

Kleanthous K, Dermitzaki E, Papadimitriou DT, Papaevangelou V, Papadimitriou A.Secular changes in the final height of Greek girls are levelling off. Acta Paediatr. 2017 Feb;106(2):341-343. doi: 10.1111/apa.13677. Epub 2016 Dec 19. PubMed PMID: 27859729.

 

Papadimitriou DT, Bothou C, Skarmoutsos F, Alexandrides TK, Papaevangelou V, Papadimitriou A. The autoimmune hypothesis for acute bilateral cataract in type 1 diabetes. Diabetes Metab. 2016 Nov;42(5):386-387. doi: 10.1016/j.diabet.2016.04.006. Epub 2016 May 18. PubMed PMID: 27209440.
Citations 2, Shares 40, Downloads 7

Papadimitriou DT, Dermitzaki E, Papagianni M, Papaioannou G, Papaevangelou V, Papadimitriou A. Anastrozole plus leuprorelin in early maturing girls with compromised growth: the "GAIL" study. J Endocrinol Invest. 2016 Apr;39(4):439-46. doi: 10.1007/s40618-015-0399-z. Epub 2015 Oct 27. PubMed PMID: 26507391; PubMed Central PMCID: PMC4799269.
Citations 2, Shares 2, Downloads 1100

Kleanthous K, Dermitzaki E, Papadimitriou DT, Papaevangelou V, Papadimitriou A.Overweight and obesity decreased in Greek schoolchildren from 2009 to 2012 during the early phase of the economic crisis. Acta Paediatr. 2016 Feb;105(2):200-5. doi: 10.1111/apa.13143. Epub 2015 Sep 23. PubMed PMID: 26280808.
Citations 10, news outlets 3, shares 4, Mendeley readers 21

Papadimitriou DT, Manolakos E, Bothou C, Zoupanos G, Papoulidis I, Orru S, Skarmoutsos F, Delides A, Bakoula C, Papadimitriou A, Urano F. Maternal uniparental disomy of chromosome 4 and homozygous novel mutation in the WFS1 gene in a paediatric patient with Wolfram syndrome. Diabetes Metab. 2015 Nov;41(5):433-5. doi: 10.1016/j.diabet.2015.06.003. Epub 2015 Jul 10. PubMed PMID: 26169481.
Citations 2, Shares 25, Dowloads 1

 

Papadimitriou DT, Bothou C, Skarmoutsos F, Papaevangelou V, Papadimitriou A. Acute Bilateral Cataract in Type 1 Diabetes Mellitus. Annals of Pediatrics & Child Health. 2015 October; 3(7):1080. (Hybrid Journal, listed in Pubmed indexing only NIH funded articles) https://pdfs.semanticscholar.org/e7f0/9b583a0e1f5e616455aea7aa2369c92c6ef3.pdf
Citations: 2

 

Marakaki C, Papadimitriou DT, Kleanthous K, Papadopoulou A, Papadimitriou A. L-Dopa Stimulates Cortisol Secretion through Adrenocorticotropic Hormone Release in Short Children. Horm Res Paediatr. 2015;84(5):319-22. doi: 10.1159/000439532. Epub 2015 Sep 23. PubMed PMID: 26393346.
Citations 2

 

Papadimitriou DT, Willems PJ, Bothou C, Karpathios T, Papadimitriou A. A novel heterozygous mutation in the glucokinase gene is responsible for an early-onset mild form of maturity-onset diabetes of the young, type 2. Diabetes Metab. 2015 Sep;41(4):342-3. doi: 10.1016/j.diabet.2015.03.009. Epub 2015 Apr 25. PubMed PMID: 25921421.
Citations 2, Shares 3

 

Marakaki C, Papadopoulou A, Karapanou O, Papadimitriou DT, Kleanthous K, Papadimitriou A. A Greek girl with 11β-hydroxylase deficiency due to compound heterozygosity for two novel mutations in CYP11B1 gene. Endocrinol Diabetes Metab Case Rep. 2015;2015:150074. doi: 10.1530/EDM-15-0074. Epub 2015 Aug 7. PubMed PMID: 26525354; PubMed Central PMCID: PMC4626658.
Views 504, Downloads 85

 

Brue T, Quentien MH, Khetchoumian K, Bensa M, Capo-Chichi JM, Delemer B, Balsalobre A, Nassif C, Papadimitriou DT, Pagnier A, Hasselmann C, Patry L, Schwartzentruber J, Souchon PF, Takayasu S, Enjalbert A, Van Vliet G, Majewski J, Drouin J, Samuels ME. Mutations in NFKB2 and potential genetic heterogeneity in patients with DAVID syndrome, having variable endocrine and immune deficiencies.BMC Med Genet. 2014 Dec 19;15:139. doi: 10.1186/s12881-014-0139-9. PubMed PMID: 25524009; PubMed Central PMCID: PMC4411703.
Citations 37, Downloads 3041, Shares 4

Marakaki C, Papadimitriou DT, Papadopoulou A, Fretzayas A, Papadimitriou A. L-dopa is a potent stimulator of cortisol in short children. Horm Res Paediatr. 2014;81(6):386-90. doi: 10.1159/000357268. Epub 2014 May 1. PubMed PMID: 24802138.
Citations 2

 

Papadimitriou DT, Marakaki C, Fretzayas A, Nicolaidou P, Papadimitriou A.Negativation of type 1 diabetes-associated autoantibodies to glutamic acid decarboxylase and insulin in children treated with oral calcitriol. J Diabetes. 2013 Sep;5(3):344-8. doi: 10.1111/1753-0407.12023. Epub 2013 May 29. PubMed PMID: 23302101.
Citations 8, Shares 4, Mendeley readers 36

Papadimitriou A, Douros K, Papadimitriou DT, Kleanthous K, Karapanou O, Fretzayas A. Characteristics of the short children referred to an academic paediatric endocrine clinic in Greece. J Paediatr Child Health. 2012 Mar;48(3):263-7. doi: 10.1111/j.1440-1754.2011.02256.x. Epub 2011 Nov 23. PubMed PMID: 22112203.
Citations 3

 

Quentien MH, Delemer B, Papadimitriou DT, Souchon PF, Jaussaud R, Pagnier A, Munzer M, Jullien N, Reynaud R, Galon-Faure N, Enjalbert A, Barlier A, Brue T. Deficit in anterior pituitary function and variable immune deficiency (DAVID) in children presenting with adrenocorticotropin deficiency and severe infections. J Clin Endocrinol Metab. 2012 Jan;97(1):E121-8. doi: 10.1210/jc.2011-0407. Epub 2011 Oct 19. PubMed PMID: 22013103.
Citations 17, Views 541, Downloads 181

Papadimitriou A, Douros K, Kleanthous K, Papadimitriou DT, Attilakos A, Fretzayas A. Pubertal maturation of contemporary Greek boys: no evidence of a secular trend. J Adolesc Health. 2011 Oct;49(4):434-6. doi: 10.1016/j.jadohealth.2010.12.022. Epub 2011 Feb 11. PubMed PMID: 21939877.
Citations 12, Downloads 19, Readers 12

 

Papadimitriou A, Kanakis G, Douros K, Papadimitriou DT, Boutsiadis AH, Nicolaidou P, Fretzayas A. Constitutional advancement of growth is associated with early puberty in girls. Horm Res Paediatr. 2011;76(4):273-7. doi: 10.1159/000330005. Epub 2011 Aug 22. PubMed PMID: 21860223.
Citations 4

 

Papadimitriou A, Pantsiotou S, Douros K, Papadimitriou DT, Nicolaidou P, Fretzayas A.Timing of pubertal onset in girls: evidence for non-Gaussian distribution. J Clin Endocrinol Metab. 2008 Nov;93(11):4422-5. doi: 10.1210/jc.2008-0661. Epub 2008 Aug 26. PubMed PMID: 18728173.
Citations 14, Views 309, Downloads 103

 

Spiliotis BE, Papadimitriou DT, Alexandrides TK, Karystianos C, Nikiforidis G, Vassilakos P, Beratis NG, Casanueva FF. Combined growth hormone-releasing hormone and growth hormone-releasing peptide-6 test for the evaluation of growth hormone secretion in children with growth hormone deficiency and growth hormone neurosecretory dysfunction. Horm Res. 2008;70(4):215-23. doi: 10.1159/000151593. Epub 2008 Sep 5. PubMed PMID: 18772594.
Citations 2

Papadimitriou A, Fytanidis G, Douros K
, Papadimitriou DT, Nicolaidou P, Fretzayas A. Greek young men grow taller. Acta Paediatr. 2008 Aug;97(8):1105-7. doi: 10.1111/j.1651-2227.2008.00855.x. Epub 2008 May 12. PubMed PMID: 18477057.
Citations 6, Shares 2, Readers 7

Papadimitriou A, Fytanidis G, Papadimitriou DT, Priftis KN, Nicolaidou P, Fretzayas A.Prevalence of overweight and obesity in young Greek men. Obes Rev. 2008 Mar;9(2):100-3. doi: 10.1111/j.1467-789X.2007.00420.x. Epub 2007 Oct 24. PubMed PMID: 17961130.
Citations 11

Attilakos A, Garoufi A, Voudris K, Mastroyianni S, Fotinou A, Papadimitriou DT, Gavalakis N, Prassouli A, Katsarou E. Thyroid dysfunction associated with increased low-density lipoprotein cholesterol in epileptic children treated with carbamazepine monotherapy: a causal relationship?. Eur J Paediatr Neurol. 2007 Nov;11(6):358-61. doi: 10.1016/j.ejpn.2007.03.002. Epub 2007 Apr 10. PubMed PMID: 17428707.
Citations 9, Downloads 1, Readers 13

 

Papadimitriou DT, Spiteri A, Pagnier A, Bayle M, Mischalowski MB, Bourdat G, Passagia JG, Plantaz D, Bost M, Garnier PE. Mineralocorticoid deficiency in post-operative cerebral salt wasting. J Pediatr Endocrinol Metab. 2007 Oct;20(10):1145-50. PubMed PMID: 18051934.
Citations 4

 

Papadimitriou A, Papadimitriou DT, Papadopoulou A, Nicolaidou P, Fretzayas A. Low TSH levels are not associated with osteoporosis in childhood. Eur J Endocrinol. 2007 Aug;157(2):221-3. doi: 10.1530/EJE-07-0247. PubMed PMID: 17656602.
Citations 5, Views 376, Downloads 314

Pujo L, Fagart J, Gary F, Papadimitriou DT, Claës A, Jeunemaître X, Zennaro MC.Mineralocorticoid receptor mutations are the principal cause of renal type 1 pseudohypoaldosteronism. Hum Mutat. 2007 Jan;28(1):33-40. doi: 10.1002/humu.20371. PubMed PMID: 16972228.
Citations 54

Papadimitriou DT, Linglart A, Morel Y, Chaussain JL. Puberty in subjects with complete androgen insensitivity syndrome. Horm Res. 2006;65(3):126-31. doi: 10.1159/000091592. Epub 2006 Feb 16. PubMed PMID: 16491011.
Citations 39, Wikipedia page 1, Mendeley Readers 20

 

ΛΟΙΠΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 • Μάρτιος 1996 έως Ιούνιος 1997, Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, Νομός Αχαΐας: Συμμετοχή σε επιδημιολογική μελέτη για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Κ.Υ.

 • Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο της Διδακτορικής Διατριβής του Δρ. Μιλτιάδη Παπασταματίου: “Επίπεδα Lp(a) Λιποπρωτεΐνης σε ασθενείς με αποφρακτική αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων”

 • 1997: εκπόνηση ερευνητικού πρωτοκόλλου: “Endemic Iodopenic Goiter in childhood and adolescence”. Μονάδα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών

 • 1998: εκπόνηση ερευνητικού πρωτοκόλλου: “Function of pancreatic islets in 1st and 2nd degree relatives of children with Type I Diabetes Mellitus”. Πανευρωπαϊκή Πολυκεντρική Μελέτη. Μονάδα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών

 • Προοπτική Ερευνητική Μελέτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο CHU-Grenoble, σε συνεργασία με το Κέντρο Κλινικών Ερευνών του Νοσοκομείου με θέμα: «Αξιολόγηση της προκλητής εξέτασης GHRH + GHRP-6 σε σχέση με τις κλασσικές προκλητές εξετάσεις σε παιδιά με κλινική υποψία ανεπάρκειας της αυξητικής ορμόνης». Ο υποψήφιος είναι ο συντάκτης και βασικός ερευνητής της μελέτης αυτής.

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (OFFICIAL TRIAL CENTER) ΣΕ 3 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ με κύριο ερευνητή τον υποψήφιο.

 • ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΚ-0431Α_289 ΚΑΙ ΜΚ-0431-083 ΤΗΣ MERCK SHARP & DOHME CORP. (USA)

 • ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ JANSSEN-CILAG 28431754DIA3018

Εν προκειμένω ο υποψήφιος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διεθνείς  διαδικτυακές εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις και στις επικαιροποιήσεις τους ώστε να μπορεί να συμμετέχει ο ίδιος ως Principal Investigator σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες φαρμακευτικών εταιρειών.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 • Τιμητική Διάκριση για την συμμετοχή σε επιδημιολογική μελέτη για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας Πατρών

 • 1ο Βραβείο εκπαίδευσης στον Διαβήτη για την εργασία που παρουσιάστηκε στην Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση του Συλλόγου “Aide aux Jeunes Diabétiques”, τον μεγαλύτερο Σύλλογο Διαβητικών στην Γαλλία με διεθνή δράση. Χρηματικό έπαθλο 6000 ευρώ από την εταιρεία Novo-Nordisk για την ανάπτυξη σε μαζική – βιομηχανοποιημένη μορφή των παιχνιδιών και των άλλων εκπαιδευτικών εργαλείων που κατασκευάστηκαν από τους συγγραφείς και χρησιμοποιούνται στις «Ημέρες Εκπαίδευσης Διαβητικών Παιδιών» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Grenoble. Ο υποψήφιος είναι chief author στην εργασία αυτή.

 • ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ από το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, 22/2/16, για την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών.

 • Δωρεάν εξετάζονται όλα τα παιδιά με 2 άνεργους γονείς και 50% έκπτωση παρέχεται σε μονογονεϊκές οικογένειες και 1 άνεργο γονιό.

 • H δημοσίευσή μας:

Papadimitriou DT, Chrysis D, Nyktari G, Zoupanos G, Liakou E, Papadimitriou A, Mastorakos G. Replacement of Male Mini-Puberty. J Endocr Soc. 2019 Jul 1;3(7):1275-1282. doi: 10.1210/js.2019-00083. eCollection 2019 Jul 1. PubMed PMID: 31240270; PubMed Central PMCID: PMC6584110.
Citations 1, Shares 7, Views 61, Downloads 385
Έγινε 1ο θέμα στον διεθνή επιστημονικό τύπο

 

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 

 • Πλήρες μέλος της Γαλλικής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας -  Διαβητολογίας από το έτος 2004  - Societé Française d’Endocrinologie et Diabétologie Pédiatrique (SFEDP)

 • Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας (ΕΕΠΕΕ)

 • Ελληνικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (εκλεγμένο μέλος της επιτροπής Παιδοενδοκρινολογίας για 5 χρόνια 2014-2019)

 • ESPE (European Society for Pediatric Endocrinology)

 • Endocrine Society

 • ESE (European Society for Endocrinology)

 • EASD (European Asocciation for the Study of Diabetes)

 • Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

 • Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

 • ESODIMESO (Ευρωπαϊκής Εταιρείας για το Διαβήτη το Μεταβολικό Σύνδρομο και την Παχυσαρκία)

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

 • Διπλωματική εργασία για το διετές μεταπτυχιακό Δίπλωμα της Γαλλικής Δημοκρατίας «Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία» με θέμα: «Πλήρης αντίσταση στα ανδρογόνα και εφηβεία – Résistance complète aux androgènes et puberté».

 • Συγγραφή Διδακτορικής Διατριβής. Θέμα: «Απάντηση της Αυξητικής Ορμόνης μετά από προκλητή εξέταση με GHRH και GHRP-6 σε παιδιά με Κλασσική Ανεπάρκεια και με Νευροεκκριτική Δυσλειτουργεία της Αυξητικής Ορμόνης».

 • Συμμετοχή στην συγγραφή των πρωτοκόλλων της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ:

http://paidiatriki-attikon.gr/new/wpcontent/uploads/2018/02/ %CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9B%CE%91-%CE%93-%CE%A0%CE%94.pdf

 • Συμμετοχή στις έντυπες εκδόσεις τόσο του καθηγητή κ. Θ. ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ «Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, Ιατρικές εκδόσεις Λίτσας» με κεφάλαια σχετικά με την αντίστοιχη ομιλία του υποψηφίου στα αντίστοιχα συνέδρια του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών (ενδεικτικά 2006, 2007, 2008, 2010) όσο και της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ: «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ιατρικές εκδόσεις Λίτσας», υπό τις Καθηγήτριες Π. ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ και Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.


ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ
 

 • «Προκλητή Εξέταση GHRH + GHRP-6: Ένα διερευνητικό εργαλείο του μέλλοντος» Club Αύξησης, La Plagne, 12-14 Μαρτίου 2004.

 • «Προκλητή Εξέταση GHRH + GHRP-6 για την εκτίμηση της σοβαρότητας και της αιτιολογίας της ανεπάρκειας αυξητικής ορμόνης» Ιατρική Συνάντηση, Πανεπιστήμιο Joseph Fourier, Ιατρική Σχολή της Grenoble, 27     Μαϊου 2004.

 • «Παιδική Παχυσαρκία» ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΡΗΤΗΣ

 • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 4, Προεδρείο: Β. Βλασοπούλου. «Τεχνολογία Flash: Δύο χρόνια κλινικής Εμπειρίας» 46ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, 2019

 • 18η Ημερίδα Ενδοκρινολογίας της Γυναίκας «Η ενδοκρινολογία της γυναίκας στην εφηβική ηλικία». Διάλεξη: «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου MODY». Δεκέμβριος 2017

 • «Ενδοκρινοπάθειες Νεογνών που δεν πρέπει να διαφύγουν». 21Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, 2018

 • «Ο Παιδίατρος μπροστά στο κοντό ανάστημα» 16η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΡΗΤΗΣ, 2013

 • ΟΜΙΛΗΤΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ – ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διαταραχές αύξησης, Συντονιστές: Α. Δάκου-Βουτετάκη, Α. Παπαδημητρίου «Διερεύνηση διαταραχών αύξησης - Χαμηλό Ανάστημα, Υψηλό Ανάστημα» 42ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ µε διεθνή συµµετοχή, 2015, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ESE, ISE, ENDOCRINE SOCIETY

 • 21ος Κύκλος Εντατικής Εκπαίδευσης στην Ενδοκρινολογία αφιερωμένος στην «Αναπαραγωγική και Παιδιατρική Ενδοκρινολογία», 2018: «Ορχική δυσγενεσία»

 • Ομιλητής σε όλα τα ετήσια συνέδρια του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών «Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» από το 2006 και μετά, και έως σήμερα

 • Ομιλητής σε 3 συνέδρια «Ημέρες Παιδιατρικής Ενημέρωσης» της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ

 • Ομιλητής σε 2 συνέδρια της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου

 • Προσκεκλημένος ομιλητής σε debate στο Πανελλήνιο Διαβητολογικό  Συνέδριο: «Βιταμίνη D και Σ. Διαβήτης Τύπου 1»

 • Ομιλητής σε Δήμους, Σχολεία και Πολιτιστικούς Συλλόγους με θέματα Παιδική Παχυσαρκία και Διαβήτης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, στην Κάλυμνο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα κ.α.

 • Συμμετοχή ως συντελεστής στο e-Κλινική Ενδοκρινολογία online, A. AΒΡΑΜΙΔΗ με upload πολλών παρουσιάσεων και διαλέξεων σε συνέδρια.

 • Ομιλητής σε όλα τα ετήσια συνέδρια της επιστημονικής εταιρείας ESODIMESO

 • Ομιλητής σε 2 συνέδρια του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων «Καραμανδάνειο»

 • Ομιλητής σε συνέδριο του Τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού

 • Ομιλητής και στα 2 συνέδρια του ομίλου Ιατρικού Αθηνών “AMLI” στο Μέγαρο Μουσικής

 • Ο παιδίατρος μπροστά στις διαταραχές της ήβης. Ενημερωτικό σεμινάριο «Η Παιδιατρική στην Πράξη».  Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (2006)

 • Σημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ενημερωτικό σεμινάριο «Η Παιδιατρική στην Πράξη».  Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (2007)

 • Συνήθεις αβλεψίες, παραλείψεις και υπερβολές από τη σκοπιά του παιδοενδοκρινολόγου. Ενημερωτικό σεμινάριο «Η Παιδιατρική στην Πράξη».  Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (2010)

 • Πότε τα παιδιά με πρώιμη ήβη χρειάζονται θεραπεία. 4ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ημέρες Παιδιατρικής Ενημέρωσης». Γ’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών (2008)

 • Υπογλυκαιμία. 7ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ημέρες Παιδιατρικής Ενημέρωσης». Γ’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών (2011)

 • Διαβητική Κετοξέωση. 7ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ημέρες Παιδιατρικής Ενημέρωσης». Γ’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών (2011)

 • Διαταραχές της αύξησης. 12ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ημέρες Παιδιατρικής Ενημέρωσης». Γ’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών (2016)

 • Ενδοκρινοπάθειες του νεογνού που δεν πρέπει να διαφύγουν της διάγνωσης. 10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο «Η Παιδιατρική στην Πράξη. Β΄ Περίοδος». Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (2017)

 • Προσυμπτωματικός Έλεγχος Διαβήτη. 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018. Athens Medical Leadership and Innovation Conference (2018)

 • Ενδοκρινικές διαταραχές που προβάλλουν με καθυστέρηση της αύξησης. 12ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο «Η Παιδιατρική στην Πράξη».  Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (2019)

 • Το μεγάλο σφάλμα στην παγκόσμια δημόσια υγεία με τη βιταμίνη D. Διημερίδα Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, 20 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

 • ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΟΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Προεδρείο: Δ. Παπαδημητρίου, Π. Τριανταφύλλου

 • 45ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη, 2018

ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ-ΠΑΙΔΟΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ

Προεδρείο: Μ. Παπαγιάννη, ∆. Παπαδημητρίου

 • 43ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, 2016

 • ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΠΕΕ

 • ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ 2 ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑ ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

 • ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ – MODERATOR ΣΕ POSTER ORAL PRESENTATION SESSION ΣΤΟ ENDO 2019


ΚΡΙΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

⦁    Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη (2 φορές)
⦁    Στο ESPE (3 τελευταίες συνεχόμενες χρονιές)
⦁    Στο ENDO (2 φορές)

REVIEWER σε δεκάδες επιστημονικά άρθρα διεθνών επιστημονικών εκδόσεων του εκδοτικού οίκου Willey, Springer κ.α.

ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
Clinics in Pediatrics
http://www.clinicsinpediatrics.com/editorial-board.php 
Journal of Pediatric Endocrinology
https://austinpublishinggroup.com/pediatric-endocrinology/editorialBoard.php 

 

5. ΛΟΙΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
 

Α. ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2005

 • Μάρτιος 1996 – Ιούνιος 1997. Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, Νομός Αχαΐας: 

 • Διδασκαλία στο εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΥ, εισήγηση στα θέματα:

 • Κοντό ανάστημα

 • Συγγενής Υποθυρεοειδισμός

 • Συμμετοχή στην κλινική εκπαίδευση των φοιτητών νοσηλευτικής των ΤΕΙ Πάτρας στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας

 • Νοέμβριος 1999 έως Οκτώβριος 2003:

 • Συμμετοχή στη διδασκαλία των φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών  

 • 1 Νοεμβρίου 2003 έως 30 Οκτωβρίου 2005:⦁  

Στα πλαίσια των πανεπιστημιακών καθηκόντων ως Επικεφαλής Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Grenoble, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Joseph Fourier, Γαλλία (επισυνάπτεται σχετική βεβαίωση μεταξύ των βεβαιώσεων προϋπηρεσίας)

 • Συμμετοχή στην επιτροπή σύνταξης και επιλογής θεμάτων των γραπτών εξετάσεων των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής

 • Μέλος των επιτροπών προφορικών εξετάσεων των φοιτητών ιατρικής, που αποτελούνται από έναν καθηγητή πανεπιστημίου και δύο πανεπιστημιακούς ιατρούς

 • Μαθήματα από αμφιθεάτρου στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο στους 4ετείς φοιτητές ιατρικής σε θέματα Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας: