top of page

Προληπτική Παιδοενδοκρινολογική εξέταση

Η Παιδιατρική Ενδοκρινολογία είναι ίσως η πιο ολιστική υποειδικότητα της παιδιατρικής.


Ηλεκτρονική αποτύπωση της αύξησης και της οστικής ωρίμανσης

Από τη νεογνική ηλικία ως και την ολοκλήρωση της σωματικής αύξησης και της εφηβικής ωρίμανσης, αναλύουμε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το παιδί σας. Δημιουργώντας ηλεκτρονική εικόνα των καμπυλών αύξησης, όχι μόνο του ύψους, του βάρους και της περιμέτρου κεφαλής, αλλά και του ρυθμού αύξησης (height velocity), του ρυθμού πρόσληψης βάρους (weight velocity) και του δείκτη μάζας σώματος (BMI, Body Mass Index), με φυσική εξέταση και ακριβείς μετρήσεις και με εύστοχη λήψη του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, μπορούμε να ανιχνεύσουμε προβλήματα υγείας ή διαταραχές, που εύκολα μπορεί να διαλάθουν. Με τον τρόπο αυτό, καθώς και με απόλυτα στοχευμένο εργαστηριακό έλεγχο, μπορούμε να αποτυπώσουμε την κατάσταση υγείας του παιδιούσας βελτιστοποιώντας ακολούθως όλες τις ορμονικές και βιταμινικές μεταβολικές παραμέτρους.


Ακριβής ηλεκτρονική πρόβλεψη αναστήματος ενηλίκου

Με τη χρήση του πιο εξελιγμένου και σύγχρονου λογισμικού (BoneXpert) μπορούμε να ψηφιοποιήσουμε οποιοδήποτε φιλμ οστικής ηλικίας και να σας δώσουμε ηλεκτρονική γνωμάτευση για την οστική ωρίμανση του παιδιού σας με ακριβή πρόβλεψη αναστήματος ενηλίκου.

Lifestyle modification

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές δημιουργούμε επιπλέον κίνητρα (οφέλη του φυσιολογικού BMI στην αύξηση καθ' ύψος και στην εφηβική ωρίμανση) στις περιπτώσεις υπερβάλλοντος βάρους και παχυσαρκίας, στις οποίες παρεμβαίνουμε προάγοντας την αλλαγή τρόπου ζωής και διατροφής, αλλά και ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό με την εισαγωγή της άσκησης και φυσικά και φαρμακευτικά όπου είναι απαραίτητο.


Σύγχρονη Παιδιατρική Ενδοκρινολογία

Η σύγχρονη Παιδιατρική Ενδοκρινολογία διαθέτει πλέον «όπλα» για την αντιμετώπιση του χαμηλού αναστήματος της πρώιμης ή της νωρίς με ταχεία εξέλιξη ωρίμανσης αλλά και της καθυστέρησης της ήβης, καταστάσεις που μπορεί και ψυχολογικά να επηρεάζουν αρνητικά το παιδί και ενδεχομένως να συνοδεύονται από κακή πρόγνωση αναστήματος ενηλίκου. Μια πληθώρα επιλογών μεταξύ των οποίων οι αναστολείς της αρωματάσης μας επιτρέπουν να παρέμβουμε στον ρυθμό αύξησης και εφηβικής ωρίμανσης αλλά και κυρίως οστικής ωρίμανσης ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα –πάντα με απόλυτη ασφάλεια– στο τελικό ανάστημα. Οι διαταραχές των γεννητικών οργάνων, από τον μεμονωμένο ιδιοπαθή μικροπεισμό, μέχρι την αμφιτερόπλευρη κρυψορχία και τα αμφίβολα γεννητικά όργανα αντιμετωπίζονται ακόμα και από την γέννηση άμεσα τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά από το διεπιστημονικό μας δυναμικό πλαισιωμένο από εξειδικευμένο Παιδοουρολόγο αλλά και Κλινικό Γενετιστή.

Τέλος, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στην χειρουργική αντιμετώπιση ενδοκρινοπαθειών με απόλυτα εξειδικευμένη αντιμετώπιση από τους πλέον εξειδικεμένους χειρουργούς.


Υποστήριξη από Παιδοψυχολόγο και Διατροφολόγο

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρακολούθησης των παιδιών η ψυχολογική φροντίζει και η εξειδικευμένη διατροφολογική καθοδήγηση δεν θα μπορούσε να λείπει από τις υπηρεσίες μας. Όλο και πιο συχνά διαγιγνώσκουμε καταστάσεις όπως ψυχοκοινωνικό νανισμό, κατάθλιψη, νευρογενή ανορεξία, υποθαλαμική αμηνόρροια, βουλιμικές διαταραχές αλλά και νοσογόνο παχυσαρκία οφειλόμενη σε ψυχολογικά αίτια, αλλά κυρίως με σοβαρές ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις, απαιτώντας σύγχρονα με την ενδοκρινολογική παρέμβαση και εξειδικευμένη διατροφολογική εκπαίδευση και σε κάποιες περιπτώσεις και ψυχολογική αξιολόγηση και παρακολούθηση. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε στον ίδιο χώρο σαν μία ομάδα – συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον – και το βασικότερο την ίδια μέρα – να μπορούμε να σας παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη με παιδοψυχολόγο και διατροφολόγο.


Ολιστική προσέγγιση

Η προσέγγισή μας είναι ολιστική στοχεύοντας στην θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος του νεογνού, του παιδιού και του εφήβου, ώτε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία από αυτοάνοσα νοσήματα, λοιμώξεις, μεταβολικό σύνδρομο και καρκίνο. Μπορούμε π.χ. να προβλέψουμε (PRECAL study https://www.isrctn.com/ISRCTN17354692) αν το παιδί σας διατρέχει κίνδυνο για αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 ή η κοιλιοκάκη και να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο.

Στην Pediatric Endocrine Clinics όλα αυτά γίνονται από καταρτισμένους ειδικούς που θα νοιαστούν για το παιδί σας σαν να ήταν δικό τους παιδί. Για κάθε παιδί που μας εμπιστεύεστε την υγεία του γίνεται και δικό μας παιδί.


60 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page